Fizioterapija zdravja žensk

FizioMama - kartica 1 FizioMama - kartica 2 FizioMama - kartica 3

Zato, ker si unikatna.

Ali je dovolj, da se udeležiš vadbe / obravnave, ki ni osnovana za tvojo neponovljivost? Ali so splošni, pa čeprav v osnovi neoporečni, nasveti zadosti, da podprejo tvojo unikatnost?

načrt unikatenZnanje je ključ. Iskanje vzpodbud in načinov optimalne podpore fiziološki nosečnosti in poporodnemu obdobju je najbolj varna in učinkovita preventiva. V primeru pojava težav, ki so pogosto povezane z nosečnostjo in obdobjem po njej, sta znanje in individualna podpora ključna za doseganje osebnih ciljev.

bolje preprečevatiZagovarjam nate osredotočeno obravnavo. Sledim telesu, ne zgolj metodi ali tehniki. Pogosto k cilju vodijo številne poti, zato skupaj izberiva tisto, ki odgovarja tvoji unikatnosti in potrebam.

 

telo govori

 moje telo

Posvet FizioMama pred porodom

Če ne prej, je čas med 32. in 36. tednom nosečnosti odličen za posvet s fizioterapevtko zdravja žensk oz. obporodno fizioterapevtko. Poleg ocene telesnega stanja opredeliva vzpodbude za zadnje tedne in dneve nosečnosti, pripravo na porod in čas po njem.

obrestovalo nosečnost

povezano vs povzročenoŠe vedno, če je to potrebno, imaš čas se podpreti z izbiro metod in tehnik za optimalen položaj otročka in tvojega telesa. (FizioMama sem tudi izvajalka metode Spinning babies, ki jo izvajam kot samostojno obravnavo ali v kombinaciji z drugimi fizioterapevtskimi metodami / tehnikami.)

Vzpodbude, ki se jih naučiš že zdaj ti bodo olajšale telesno okrevanje in delovanje v prvih dneh po porodu. Pomagale ti bodo podpirati fiziološke poporodne procese celjenja in preprečevati ali obvladovati poporodna stanja. Vedela boš tudi, kdaj poiskati pomoč in kje jo najdeš.

Posvet FizioMama v zgodnji nosečnosti

Za prvi posvet v nosečnosti priporočam čas med 16. in 24. tednom. V kolikor se pojavijo težave kot uhajanje urina, zaprtje, štrleči trebuh, sum na diastazo, nezaceljena diastaza od prej ali bolečine pa tudi prej. Poleg dejstva, da bo ta čas namenjen tebi in odkrivanju tvojih telesnih potreb, preveriva stanje tvojega telesa in izbereva možnosti varnih in optimalnih vzpodbud. Razjasniva vpliv fiziološke nosečnosti na telo in pričakovane telesne spremembe, zlasti glede stabilnosti medenice in trebušne stene, vzorca dihanja, drže in hoje. Opozorim te na znake, ki jih ni varno spregledati, čeprav bi se mnogim morda zdelo, da so to ‘zgolj normalni pojavi v nosečnosti’.

bolečine pogoste

porodni in poporodni načrt

Z optimalno, nate osredotočeno obravnavo se simptomi ublažijo, težave pa celo preprečijo. Posvet v zgodnji nosečnosti še posebej priporočam po predhodnem carskem rezu.

Poporodni posvet FizioMama

Optimalno se poznava že od prej, tako, da si seznanjena z vzpodbudami in strategijami za podporo fiziološkega celjenja in okrevanja po porodu. Na posvet, kjer preveriva stanje trebušne stene, medenice in medeničnega dna pridem, ko si nanj pripravljena. V kolikor po porodu opažaš težave kot so uhajanje urina, bolečine v medenici ali križu, zaprtje, občutek tiščanja na blato, nepopolne izpraznitve mehurja ali črevesja je posvet priporočljiv čim prej. Po porodu s carskim rezom je z obravnavo brazgotine potrebno počakati, da se rana popolnoma zaceli. Z vzpodbudami in strategijami lahko začneš takoj, ko si za to sposobna.

ponujajo - želiš

Okoli 6 tednov po porodu priporočam posvet, ki vsebuje tudi visceralno manipulacijo. Odločiš se lahko za samostojno obravnavo ali za paket obravnave, ki stanje tvojega telesa najoptimalneje podpira.

 

FizioMama posvet PERFECT

Čas po porodu je čas okrevanja in odkrivanja sprememb, ki so se zgodile v naših telesih. Poleg trebušne stene in telesne votline, ki se jim prednostno posvečava v posvetu po porodu, so največje spremembe opazne na medeničnem dnu in mišicah medeničnega dna. Uhajanje urina, težave z zadrževanjem blata in/ali vetrov, bolečine v medeničnem dnu, bolečine med spolnimi odnosi, kot tudi nekatere dolgotrajne bolečine v križu so vse povezane z neoptimalnim delovanjem medeničnega dna. Za njegovo rehabilitacijo in obravnavo je PERFECT osnova, saj pri FizioMama velja, da testiramo, ne ugibamo.

mmd zaveznik

preveri perfect

FizioMama posvet po CR (tudi v nosečnosti po CR)

Kako skrbeti za brazgotino, da ne postane zarastlina? Kako na novo vzpostaviti optimalno delovanje telesa? Na kaj biti pozorna pred naslednjo nosečnostjo in med njo? Kako se pripraviti na vaginalni porod po CR? Obravnava trebušne stene in trebušne votline s posebnim poudarkom na posledicah CR za doseganje tvojih unikatnih ciljev.

po cr

FizioMama posvet po potrebi

Opažaš katero od naštetih težav? Od tvojega poroda je minilo že nekaj mesecev ali celo let, ti pa nimaš občutka, da je tvoje telo nazaj tvoje? Želiš se posvetovati o tem, kakšne možnosti obravnave svojega stanja imaš? Želiš preveriti, ali sta tvoja trebušna stena in medenično dno pripravljena na izzive dejavnosti, ki si jo zase izbrala? Katera od vsebin te je nagovorila, a si v dvomih, ali je prava zate? FizioMama posvet te ne obvezuje k nadaljevanju obravnave pri meni, lahko pa ti da možnost vpogleda v stanje s FizioMaminega zornega kota.

poznaš najbolje

Izbiraj pravočasno.

Izbiraj varno. Naj bo tvoja obravnava unikatna. Kot ti.

FizioMama

Veljavna ponudba in FizioMama cikel blogov “Spoznaj svojo vijugo”: Koraki do kakovostnega kakca, Kako lulati, da ne zamočimo in Težave s Koraki do kakovostnega kakca.

Domača stran

prijava na pregled