Cenik

FizioMamina obravnava specifičnih stanj iz področja obravnave medeničnega dna odraslih in zdravja žensk: diastaza, bolečina v medeničnem obroču, disfunkcije medeničnega dna – Posvet PERFECT, posvet po CR, kombinacije.

Inkontinenca, prolaps, bolečine v spolnosti, medenične komponente drugih bolečinskih stanj. Posvet pred pričetkom vadbenih programov.

Svetovanje je izvedeno spletno. Gre za pogovor, pregled dokumentacije, konzultacijo oziroma svetovanje na temo zdravje žensk in obporodna fizioterapija: nosečnost, porod, poporodno obdobje, diastaza, bolečina, po carskem rezu, vadba, disfunkcije medeničnega dna… ter zdravje moških.

Priprava medeničnega dna na porod je samostojna obravnava. Med “Čutila boš, kaj moraš delati” in “Zaupaj osebju, te bo vodilo” je veliko prostora za tvojo aktivnost in izbire. Delovanja medeničnega dna, koordinacije, usmerjanja dihanja, pritiska in sprostitve se lahko naučiš. In temu je namenjena ta obravnava. Plus, če izbereš temu posvetiti čas, preveriva, kakšno masažo potrebuje tvoj presredek.

FizioMama priprava na porod, tudi po predhodnem CR. Priporočen potek: prvi posvet, manualni tretma priprave na porod v sklopu priprava medeničnega dna na porod, tretma povej mi svojo zgodbo ter individualno svetovanje po potrebi. Okvirni termini obiskov: okoli 25., 29., 33. in 36. tedna nosečnosti.

FizioMama poporodni pregled je pregled po načelu celostnega pristopa. Vsebuje oceno drže, gibanja, dihanja, trebušne stene in medeničnega dna ter svetovanje. Je samostojni poporodni pregled, s katerim začnemo poporodno rehabilitacijo. Priporočen okoli 6.-8. tedna po porodu.

FizioMama obravnava Spinning babies je samostojna obravnava, ki je namenjena pomoči, da se otroček v maternici in medenici kar se da optimalno namesti. Vsebuje manualni tretma za medenico in vaje ter vaje Spinning babies za pozicioniranje otroka. Priporočena kot priprava na zunanji obrat ali, ko je otroček “na ritki”. Med 34. in 36. tednom nosečnosti.