FizioMamina ura – kaj je in komu je namenjena

kaj vprašati fizio med dna

Svetovalna ura

Si noseča, nosečnost šele načrtuješ ali si že mamica?

Svetovalna ura je čas, ki ga v FizioMaminem varnem prostoru nameniš odkrivanju odgovorov na vprašanja glede priprave na porod, poroda, porodnih intervencij, uvajanja goste hrane na način baby-led weaning (BLW), vadbe oziroma telesne dejavnosti v nosečnosti in po porodu, prilagoditve dela in doma v času nosečnosti in po porodu, fizioloških (in drugih) stanj v nosečnosti in po porodu ter pripravi načrta želene oskrbe v obporodnem obdobju.

Si babica ali na kakršen koli način vključena v svetovanje ali oskrbo žensk v obporodnem obdobju?

Svetovalna ura je čas, ki ga v FizioMaminem varnem prostoru nameniš deljenju občutenj in iskanju drugačnih rešitev, preverjanju podatkov, pridobivanju širšega, drugačnega zornega kota in vpogleda v svojo dosedanjo prakso. Lahko kritično presodiš tudi na dokazih temelječa priporočila v luči FizioMaminega (interdisciplinarnega torej) pristopa in svojo oskrbo razširiš za zanesljivo vključenost obporodne fizioterapevtke.

schedule the physioDelovna ura

Delovna ura zajema FizioMamin ‘hands on’ pristop k ženski v obporodnem obdobju. Vsebuje terapevtsko vadbo, masažo, sprostitvene tehnike in uporabo drugih tehnik in metod stroke, ki v ospredje postavlja fiziološko zdravljenje. Skratka je čas, ko lahko varno vadiš, se učiš pravilnega gibanja, preizkušaš fiziološke rešitve, prilagojene tebi, tvojemu telesu in stanju, v katerem si. Je čas, ko si privoščiš umik in oddih ob sprostitveni masaži, gibanju in drugih relaksacijskih tehnikah. Je čas, v katerem se pripravljaš na porod in preizkušaš FizioMamin pristop k obporodnemu obdobju.

ft in telesni jaz

Obravnava s trakovi

Obravnava s trakovi je lahko samostojna metoda obravnave raznih stanj, predvsem bolečinskih. Vključujem jo v FizioMamino obravnavo žensk kot podporno metodo za optimizacijo učinkov. Gre za kineziološke elastične trakove, ki jih uporabljamo v (fizio)terapevtske namene. Obravnava je namenjena vsem, ki čutijo, da potrebujejo dodatno nežno vzpodbudo za krepitev, sprostitev ali lajšanje bolečin.

telesna sporočila

Visceralna manipulacija abdomna – kaj je in komu je namenjena

Visceralna manipulacija je nežna, varna in učinkovita tehnika iskanja ter vzpostavljanja telesnega ravnovesja. V ospredje postavlja sporočilnost telesa in vzpostavljanje ravnovesja od točke izvora, ne le na podlagi simptomov in znakov, upoštevajoč notranje organe. Je lahko samostojna metoda obravnave, ki prav tako podpira, dopolnjuje in poglablja FizioMamin pristop k telesnemu jazu. Kot podporna oz. dopolnilna metoda obravnave je namenjena vsem, ki želijo celosten pristop k svojemu telesu, z upoštevanjem telesnega jaza; kot samostojna tehnika je namenjena ženskam pred zanositvijo in po porodu, njihovim partnerjem in otrokom.

omejitev in neravnovesje

FizioMama | Veljavna ponudba | Domača stran

napotki - plakati - slike

prijava na pregled