O meni – vizija

FizioMama, Anna Bogacz-Udovč, dipl. fiziot.

Anna FizioMama 2022Mama in fizioterapevtka, raziskovalka, povezovalka, navdušenka nad ženskim telesom, povezavami v njem, nad čarobnostjo moči in nežnosti, ki se hkrati odvija v srcu ženskega telesa – medenici. Prvič diplomirala iz semiotičnih podob mesta v slovenski popevki, drugič iz Preprečevanja poškodb presredka med porodom. Želi, da imajo ženske izbiro in da zdravstveni delavci znotraj svoje prakse nudijo celostno, povezovalno in individualizirano obravnavo. Zagovornica zdrave pameti in zdravstvene izobrazbe, vsakodnevnega učenja, povezovanja in prenosa teoretičnih znanj v prakso.

Za polovični delovni čas je zaposlena v MC Iatros, kjer v obravnavi pacientov sledi viziji in doktrini, ki veljata v njihovi Ambulanti za rehabilitacijo medeničnega dna.

Koncept telesnega jaza z vsemi razsežnostmi postavlja v ospredje na posameznika osredotočene obravnave, ki sestavlja, gradi in povezuje tehnike in metode, ki mu služijo. Ne daje nasvetov preko interneta, ne strinja se, da obstaja varno navodilo, če ni podano osebno in če osebno tudi ni preverjeno. Zagovarja pristop razumevanja in svobodnega odločanja. V obravnavi vzpodbuja svoje stranke, da razumejo, kaj je potrebo storiti in same izberejo pot, po kateri želijo priti do cilja. Ne mara senzacionalističnih navedb in obljub brez kritja; zaveda se svojih omejitev in pomena povezovanja znanj. Loči med znanjem in izkušnjo in zagovarja dvojno, trojno, četverno ali kar najbolje vsakokratno preverjanje prebranega, slišanega, naučenega.

V individualni obravnavi nudi svetovanje in osvetlitev vprašanj iz fizioterapevtskega stališča, tako iz vidika kratko- in dolgoročnega zdravja žensk kot otroka, individualno varno vadbo, spremljanje telesnih sprememb, spremljanje pri porodu in v poporodnem obdobju. Pomaga s sprostitvenimi tehnikami, gibalnimi vzpodbudami in celostnim pristopom, da si v neponovljivem obdobju podarjanja življenja varna in opolnomočena. Z drugimi besedami: nudi individualno obravnavo žensk v vseh življenjskih obdobjih ter obravnavo disfunkcij medeničnega dna, med drugim: urinske in analne inkontinence, bolečin v medenici pri ženskah in moških ter mišično-skeletnih težav v nosečnosti in poporodnem obdobju.

Mama fizioterapevtka in fizioterapevtka mam. Tvoja celostna fizioterapevtka.

o meni    združujem

Izbiraj varno. Z ljubeznijo, FizioMama | Domača stran

prijava na pregled