Dojenje

Nekaj mojih idej na temo dojenja.

Ne domišljam si, da sem kompetentna za svetovanje o dojenju. Zato sodelujem z usposobljenimi strokovnjakinjami. :)

Sem pa kot Mama kompetentna za sprejemanje odločitev (o dojenju) in njihovo zagovarjanje. Še več. Za deljenje utrinkov, ki so nastali ob zame, kot Mamo, zahtevnih trenutkih.

Naj vam bodo v oporo, spodbudo, tolažbo.

Ta o zdravem, oz. pametnem dojenju sta mi posebej ljuba. Spomnim se, kako sem težko ostala osredotočena in mirna, ko mi je gospa zabičala, naj preneham dojiti. Uspela sem takrat izustiti, da se bom o dojenju svojega otroka odločala sama in da je oseba prestopila mejo svojih kompetenc. Nastala sta utrinka, ki povesta, kaj je res zdravo in res pametno. (Starost otroka je zame v tem kontekstu zanemarljivega pomena. V tem primeru ni šlo za pogovor ali izmenjavo mnenj o dojenju nasploh.)

zdravo dojenje pametno dojenje

Izzivi so zame včasih tudi mnenja ali vedenja strokovnjakov. Spodnji utrinek sem točno v tej obliki tudi izustila. Trenutek zmage zame kot Mamo in streznitve za sogovornika.

pri nadomestnem pediatru

V teh okoliščinah sem dojela tudi, kdo je tisti, ki je strokovnjak. Spodnji utrinek sicer ni več le o dojenju, je pa v širokem kontekstu starševstva.

strokovno mnenje

Zato, dragi iščoči starši, če je treba, preprosto rimo o dotiku preobrazimo v splošnejšo, a z enakim učinkom: ‘Bim-bam, nasvet stran. Če rečem ‘Ne’, pusti pri miru me.

Z ljubeznijo,

FizioMama

Domača stran

3x3_FizioMama_vizitka