Upanje ob prolapsu

Želim si, da ne bi potrebovale skrivnostnega kroga žensk za iskren in konkreten pogovor o prolapsu. Želim si, da veš, da nisi sama na vsem svetu in da pomoč obstaja.

upanje ob POPSimptomi so različni, čeprav se mnoge prepoznate v najbolj osnovnih opisih. Včasih dobite diagnozo, ki vas prestraši, včasih niti ne veste, kaj pomeni in kaj z njo narediti.

Najverjetneje tvoji simptomi zame niso zelo novi. Zate pa najbrž so. In nekoliko strašljivi vsaj v začetku. Hočeš vse vedeti, vse narediti, hočeš rezultat takoj oz. vsaj zagotovilo, da bo bolje. Primerjaš, preverjaš, raziskuješ in sama postaneš enciklopedija informacij. A kaj, ko same po sebi ne pomenijo koraka v smer izboljšanja. Vem, nisi prva. Najverjetneje tudi zadnja ne. Zato želim, da veš, da upanje obstaja!

In temu je namenjeno to pisanje: Nisi sama. Pomoč obstaja!

Prolaps / zdrs ni smrtna obsodba. Pogosto je vabilo k raziskovanju telesa in vseh dejavnikov, ki prispevajo k zdrsu. Včasih so to mišice, včasih brazgotine, včasih način življenja in najpogosteje kombinacija naštetega ter še kaj povrhu. A vseeno diagnoza prolapsa ne pomeni, da je tvojega srečnega, vitalnega življenja konec.

Operacija ni edina možnost obravnave oz. ni nujno rešitev. Zagotovo bo uspešnejša, če najprej nasloviš vse komponente, ki k prolapsu prispevajo in se nanjo pripraviš. Včasih pa je vse, kar narediva prej, v tem trenutku dovolj, da operacija lahko počaka.

Vadba mišic medeničnega dna – in ne keglove vaje – so prva strategija izbire. Zakaj? Ker je individualna in specifična. Ker pomaga tvojim mišicam v tem, kar potrebujejo. In jaz ti tukaj z veseljem pomagam!

Še vedno lahko telovadiš in živiš na polno. Ne, to ne pomeni, da še naprej tečeš maraton, skačeš po trampolinih in nosiš težka bremena brez telesne priprave in prilagoditve. A če so to tvoji cilji – obstaja pot, kako se jim približati. Specifična tebi. In jaz te na njej z veseljem, predanostjo in zagnanostjo spremljam.

Še vedno si ti in si čudovita. In spolnost? Ta je lahko še lepša!

Zaupanja vreden nasvet? Odloči se za pregled!

prijava na pregled