Nasveti ob prolapsu

Prolaps oz. zdrs organov je diagnoza mnogih obrazov.* Včasih jo dobiš in niti ne veš, kaj bi s tem, včasih trpiš, a namesto diagnoze slišiš, da je normalno ali da si pač rodila. Pa keglove vaje delaj, itak.

nasveti ob prolapsuTako kot vsak obraz potrebuje specifično, individualno izbrano nego, tako tudi vsak prolaps potrebuje specifično obravnavo. Zanjo pa je predpogoj diagnostika vseh struktur, ki k prolapsu prispevajo. Da, tudi mišic medeničnega dna! Torej ob diagnozi prolaps je obisk fizioterapevtke medeničnega dna res že samoumeven.

*Prolaps opisujemo glede na vodilni organ (cistokela, rektokela, prolaps maternice, prolaps oboka nožnice…) in razdaljo odmika od začetne lege, zato jih med seboj niti ne gre enostavno primerjati.

Poleg rednega, popolnega odvajanja blata, počitka, včasih v začetku prilagojene telesne dejavnosti, kakovostne prehrane in zate primerne vadbe mišic medeničnega dna, so na voljo zunanji in notranji pripomočki za podporo. Malo morje kombinacij! In seveda: dihaj!

Ob naštetih napotkih življenjskega sloga, mi dovoli še en: investiraj v posvet! Naj bo tvoja obravnava specifična zate. Jaz začnem z vprašanjem: „Je najpomembnejši dejavnik uspeha zmanjšanje simptomov ali dvig struktur?“.

Zaupanja vreden nasvet? Odloči se za pregled!

prijava na pregled