Igračke in pripomočki

Fizioterapevtke medeničnega dna – z drugimi besedami jaz kot ena izmed njih – se pogosto srečujemo s spremembami na področju spolnosti tako pri ženskah kot pri moških. Da, erektilna disfunkcija, je ena od disfunkcij, za katere se fizioterapevtka medeničnega dna lahko specializira. A dejstvo je tudi to, da kakršna koli disfunkcija medeničnega dna (in še posebej medenična bolečina) lahko močno vpliva na zadovoljstvo v spolnosti.

Smiselno je pogledati, bolje rečeno testirati, kaj vse prispeva k zadovoljstvu v spolnosti. In disfunkcijo ali seštevek vplivov na tvoje medenično dno opredeliti. Včasih je to lahko šibkost mišic medeničnega dna, včasih prevelika napetost, včasih koordinacijska komponenta, včasih prolaps in včasih omejeno gibanje žilno-nevrološkega aparata. Ali še kaj drugega. Ali kombinacija.

In da vam lahko pomagam, včasih predlagam igračko ali pripomoček. Ali določeno tehniko, ki jo uporabite kot del predigre ali izven spolnosti.

Seveda, ni nujno, da sam pripomoček ali igračka rešita težavo. A pogosto pomagata. Kot del obravnave, ne kot nadomestilo zanjo. Ker za igračko ali pripomoček velja enako kot za keglove vaje: testirajmo učinek in izbrano prilagodimo napredku. Ali uporabo prilagodimo.

V poplavi informacij, pristopov in reklam, ne veš, kaj in kako? Nisi sama! Pomoč obstaja.

Zaupanja vreden nasvet? Odloči se za pregled!

prijava na pregled