Ali je fizioterapija vredna tega denarja?

– ‘Ali je fizioterapija vredna tega denarja?’

– (Jaz): Ne vem. Kakšna ‘fizioterapija’?

ft in telesni jaz

Fizioterapevt je strokovnjak mnogih znanj. A sam ne zna vsega. Zna oceniti in te usmeriti naprej. Zna vključiti kolege, ki delujejo na drugih področjih znotraj te širne stroke in zna povezovati pristope.

Nima čarobne paličice. Njegov pristop temelji na zavedanju, da je telo živ organizem, vpleten med mnogo povezav in da se zdravja ne da povrniti, niti ohraniti, brez rednega dela.

Delo z njim te opolnomoči, da izbiraš zase optimalne rešitve, da se zavedaš sprememb, ki jih gradiš in trenutnih omejitev, ki jih je pametno upoštevati pri doseganju vsakodnevnih ciljev. Pomaga ti z metodami in tehnikami za premagovanje le-teh ali gradnji zate varnih rešitev. Zraven je še malo psihologa, mentalnega vodje, mentorja, svetovalca… prijatelja. Ko odhajaš iz obravnave, se ne počutiš dobro, ker je on nekaj naredil, temveč zato, ker si z njegovo pomočjo spoznal nekaj o sebi in dobil tehniko, ki jo varno uporabljaš pri vsakodnevnih izzivih.

‘Vaje bom jaz doma že po spletu poiskal’, praviš. Ne loti se vsak gradnje hiše, mah, barvanja sten, menjave laminata, tesanja omar, šivanja oblek, peke torte, čeprav je na voljo več kot dovolj navodil in filmov, ki pokažejo, kako se to naredi, ker ni profesionalec, so pa to pomembne reči. Ali za tvoje telo, ki je osnovni gradnik tvojega zdravja, ne velja enako?

Izbiraj varno.

Z ljubeznijo, FizioMama | Domača stran

prijava na pregled