Spolnost v nosečnosti

spolnost v nosečnostiSpolnost je zanimiva in hkrati zelo pomembna tema.

Okrog spolnosti v nosečnosti je včasih mnogo vprašanj in dvomov. O njih se lahko pogovorite z izbranim ginekologom, babico v ambulanti, izbrano babico ali fizioterapevtko. Ob pojavu krvavitev pa z izbranim ginekologom.

Spolnost v nosečnosti je, tako kot spolnost na splošno, dogovor udeleženih oseb. Ker se žensko telo in z njem celotna ženska v nosečnosti z dneva v dan spreminja, je za pričakovati, da se bo tudi spolnost v času nosečnosti spremenila.

Spremenijo se lahko telesni občutki, spremenijo se lahko telesne zaznave, spremeni se psihočustvena naravnanost in tudi psihočustvena kondicija ženske, kar vse so dejavniki vpliva na spolnost.

Spremembe libida, zaznav in želje po spolnosti se lahko spremenijo v vse smeri in skrajnosti, dobro je, da se v kolikor vas spremljajo dvomi ali težki občutki posvetujete z usposobljenim osebjem. In hkrati: prisila v spolnost, ki je nekdo ne želi, je v vseh primerih nedopustna. In strašenje ‘za vsak slučaj’ prav tako.

Ob telesnih spremembah v nosečnosti, ki se lahko povečajo ob spolnosti (povečan izcedek, krvavitev), se posvetujte z izbranim ginekologom.

Te zanima več? Rezerviraj svoj posvet! Z ljubeznijo, FizioMama | Domača stran

prijava na pregled