Dobrodošli. Sem FizioMama – fizioterapevtka mam in medeničnega dna.  

Kot zasebna mobilna fizioterapevtka lahko nudim obravnavo po tvoji meri, ki je kar se da usmerjena v tvoje udobje in tvojo specifično situacijo. Vsaka obravnava se začne s temeljitim pogovorom, kjer opredelitva tvoje stanje in težave ter se dogovoriva o ciljih in vsebini prvega pregleda. Ta pa je izhodišče za načrtovanje obravnave. Spletno svetovanje je na voljo tudi vsem, ki ste v obravnavi pri drugih izvajalcih, a potrebujete morda dodatno usmeritev, nasvet ali spremstvo.
Obravnava ima 4 faze: testiranje in iskanje vzrokov, zmanjšanje simptomov, sestavljanje vsakdana brez simptomov in samostojno kakovostno življenje. Cilj je tudi, da veš, kdaj je čas za pregled in spremebo oz. prilagoditev. Ker si v osrčju obravnave ti, ne primerjava vaj, tehnik in metod, ampak sestavljava mozaik, ki tebi v tvojem telesu omogoča kar se da kakovostno življenje.

Kdaj me obiskati?

Pred zanositvijo
Tudi pred postopki. Včasih odkrijeva kakšno neravnovesje ali prepreko bodisi v področju medeničnega dna ali male medenice. Zavedanje telesnega jaza pa ti pomaga, da skozi izkušnjo greš bolj udomačena v telesu.

V času nosečnosti
Srčno si želim, da tvoja nosečnost poteka zdravo, veselo in v pričakovanju lepega rojstva. V primeru, da opažaš diastazo ali “čuden občutek v trebuhu”, bolečine, uhajanje ali zaprtje, pa le spregovori z mano. Poleg rednega spremljanja nosečnice ter obravnave Spinning babies nudim unikatna tretmaja Povej mi svojo zgodbo in Priprava medeničnega dna na porod, ki ti pomagata, da se v svojem telesu res počutiš doma in si pripravljena na sodelovanje s porodnim procesom.

V prvem letu po porodu
Prvo leto po porodu je čas izzivov, uspehov, prilagoditev in preobrazbe. Tvoje telo ponovno postaja le tvoje, a govori ti zgodbo prilagoditev, ki je na njem pustila nosečnost in pogosto tudi porod. Če opažaš izzive, poglej Cozean vprašalnik o disfunkciji medeničnega dna in ne čakaj da minejo. Poporodni ginekološki pregled ni čudežen mejnik, kjer izveš, da lahko spet počneš vse po starem. Fizioterapevtski pregledi in obravnava naslovijo izzive, ki jih morda opažaš, čeprav se pogosto zdijo “davek na materinstvo”. Temu ni tako! Poporodni pregled je namenjen pogledu nate in oceni, katera področja potrebujejo tvojo pozornost. Na njegovi podlagi veš, na katerih področjihi je dobro, da delaš, čeprav morda ne opažaš zzivov, ki te skrbijo.

Ko opažaš izzive
Žensko telo je čudovito ustvarjeno. Z vsemi popotovanji skozi življenjska obdobja se skupaj z nami spreminja, nas podpira in varuje ter nam nudi dom. Povej mi svojo zgodbo je dobra usmeritev, kje tvoje telo potrebuje pomoč in kako se v svojem telesu počutiš. Fizioterapevtski pregled in obravnava pa sta ti na voljo, da najdeš pot k odpravi vzrokov tvojih težav in nato ustvariš okolje, v katerem te tvoje telo kar najbolje podpre v doseganju tvojih unikatnih ciljev. #diastaza #inkontinenca #bolečina #zaprtje #spolnost #prolaps

Želiš izvedeti več?

Izbiraj varno!

FizioMama | Obvestilo | Kontakt